Veelgestelde vragen:

Ik ga verhuizen, maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken.

Bij verhuisplaza kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen, waarin wij jou kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden en hoe je zoiets zou kunnen aanpakken.

Ik ga verhuizen, maar ik heb geen tijd/zin om in te pakken. Hoe regel ik dat?

Via Verhuisplaza kun je inpakhulp aanvragen. Dat kan vanaf 3 uur. In die 3 uur komt er een ervaren verhuizer jou helpen met je spullen inpakken. Hij kan ook tips en trucs geven voor de spullen die je zelf in wilt/kunt pakken.

Ik ga verhuizen, maar ik ga tijdelijk elders wonen. Wat doe ik met de spullen die ik tijdelijk niet nodig heb?

Heb je een huis gekocht, maar ben je genoodzaakt tijdelijk bij bijv. je ouders in te trekken totdat je je nieuwe huis kunt betrekken? Dan heb je vast niet al je spullen nodig. Je kunt deze overbodige spullen dan in een opslag laten plaatsen. Waar? Dat ligt eraan. Verhuisplaza kan je daar alles over vertellen.

Hoe verhuis ik mijn meubels? Sommige meubels kunnen niet door de deur?

Een hoop grotere meubels kunnen (deels) gedemonteerd worden. Op die manier kunnen die meubels veelal wel door de deur. Kan het dan nog niet? Dan kan er gekeken worden of het door een raam kan. Advies hierin nodig? Verhuisplaza kan je hier verder over informeren.

Hoe pak ik grote breekbare spullen in? Ik heb een grote vaas die niet in een doos past?

Er zijn grote verhuisdozen, zoals bijvoorbeeld garderobedozen. Hierin kun je je grote vaas in inpakken met daaromheen een wat kussens en/of handdoeken. Je kunt ook een kleinere doos pakken en de vaas daarin zetten en de doos openlaten. Verhuisplaza kan je hierover verder informeren en tips geven of check ons youtubekanaal voor filmpjes over hoe je je spullen in kunt pakken.

Hoe verpak ik mijn glazen?

Check hiervoor ons youtubekanaal. Hier vind je een filmpje waarin precies wordt uitgelegd en voorgedaan hoe je je glazen kunt inpakken.

Hoe verpak ik mijn servies?

Check hiervoor ons youtubekanaal. Hier vindt je een filmpje waarin precies wordt uitgelegd en voorgedaan hoe je je servies kunt inpakken.

Hoe verhuis ik mijn planten?

Planten kun je het beste in een verhuisdoos zetten. De verhuisdoos hoeft niet persé dicht. Check ons youtubekanaal voor filmpje hierover.

Hoe lang heb ik de tijd om mijn spullen uit te pakken?

In principe maakt het niet uit. Kun je hiervoor alle tijd nemen. Het enige is dat de verhuizer en/of dozenleverancier vaak een periode heeft waarin je de gebruikte dozen weer kunt terugbrengen en daarvoor dan een deel van je aankoopbedrag terug krijgt. Indien je dat wilt, dien je met deze periode rekening te houden. Anders maakt het niet uit hoeveel tijd je voor het uitpakken neemt/nodig hebt. Verhuis je met een verhuisbedrijf, dan is deze periode meestal 1 maand.

Hoe weet ik wat voor verhuisauto ik moet huren?

Indien je geen groot rijbewijs hebt, kun je een alleen een kleine vrachtauto huren (max 18m3). Deze is afdoende voor een verhuizing. Het kan wel zijn dat je 2x moet rijden. Ga je echt verderweg wonen (meer dan 50 km verder) dan is het wellicht handig de hulp in te schakelen van een verhuisbedrijf voor het transport. Hulp nodig? Verhuisplaza helpt je hier graag bij.

Ik heb heel veel boeken. Hoe verhuis ik die?

Voor het verpakken van boeken zijn er speciale boekendozen. Deze dozen zijn kleiner dan de standaard verhuisdozen. Hierdoor kun je nooit te zware dozen krijgen. Hoe je je boeken inpakt, kun je zien op ons youtubekanaal.

Wat kost het om ons huis/appartement te verhuizen?

Dat ligt helemaal aan je wensen. Wat wil je verhuizen en waarheen ga je verhuizen? Wat doe je zelf en wat wil je NIET zelf doen/regelen? Etc. Verhuisplaza kan in een informatief gesprek samen met jou/jullie bepalen wat de wensen zijn en kan dan een adviesprijs afgeven.

Wat doe ik met de meubelen en spullen die ik NIET mee wil verhuizen?

Deze spullen kun je bijvoorbeeld weggeven aan mensen die het nodig hebben of je brengt ze naar een 2e hands winkel. Ook vehuisplaza kan deze goederen voor u afvoeren.

Ik moet mijn huis schoon opleveren, maar ik heb geen zin om na de verhuizing nog weer terug te gaan om alles schoon te maken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn huis toch schoon opgeleverd wordt?

Via Verhuisplaza kunt u een schoonmaakbedrijf inhuren om uw oude huis schoon op te leveren.

Hoe kan ik inschatten hoeveel verhuisdozen ik nodig heb?

Ik, als verhuizer, kan uit ervaring aangeven dat bij een ‘normale’ huisraad, dus inclusief meubilair je rekening moet houden met ongeveer 3 à 4 verhuisdozen per m3. Wil je een meer accurate inschatting, neem dan contact met ons op voor een informatief gesprek.

Hoe kan ik de ruimte in een verhuiswagen optimaal benutten?

Zet eerst de vierkante meubels (zoals kasten, koelkasten, tafels, ladenkasten, etc.) op de grond. Daarna de stoelen en banken op die meubelen stapelen (als het recht is). Daarbovenop (indien ruimte beschikbaar) de ‘open’ dozen (met bijv. planten of incourante dingen erin). De dichte dozen kun je ook op de grond stapelen. Let daarbij wel op dat de zwaardere dozen onderop gaan en de lichtere dozen daarbovenop. Vul de rest van de ruimte op met zakken, kussens, etc. Wil je meer hierover weten en/of zien, check dan ons youtube kanaal. Daarop laten we o.a. ook zien hoe je een vrachtwagen of aanhangwagen het beste kunt laden.

Hoe zit het met fietsen brommers, scooters en motoren. Kan ik die ook inpakken?

Als je binnen Nederland gaat verhuizen, kunnen deze (indien er ruimte is) gewoon mee in de verhuiswagen. Hoeft niet verpakt te worden.

Hoe vroeg moet ik beginnen met inpakken van mijn spullen?

Ervaring leert dat het slim is om ruim een maand van tevoren al te beginnen met spullen in te pakken die je niet dagelijks nodig hebt: bijvoorbeeld spullen die op zolder of achter schotten staan opgeslagen. Je hebt dan ook ruim de tijd om e.e.a. uit te zoeken en wellicht nog weg te doen.

Is er een systeem om alle spullen uit huis te krijgen?

Mijn ervaring leert om eerst te beginnen met de woonkamer, dan de keuken, dan de slaapkamers, de badkamer en als laatste de zolder en/of schuur. Je zou voor de spullen van boven een soort doorgeefsysteem hanteren (als je meerdere mensen hebt die je hierbij willen/kunnen helpen).

Moet ik mijn spullen extra verzekeren als ik ga verhuizen?

Dat ligt eraan hoe je gaat verhuizen. Als je zelf verhuist, kun je je inboedelverzekering checken op vergoeding indien je verhuist. Indien je een verhuisbedrijf inschakelt, is het vaak zo dat het verhuisbedrijf een extra transportverzekering heeft en/of aanbied. Op die manier zijn je spullen dan verzekerd indien er tijdens het transport iets mis gaat. Check dit altijd bij het verhuisbedrijf.

Ik raak bij de gedachte te moeten verhuizen al lichtelijk in paniek. Er moet dan zoveel gebeuren, dat ik het niet kan overzien. Hoe los ik dat op?

Indien je je herkent in deze vraag is de beste oplossing om met ons in gesprek te gaan. Wij kunnen je precies uitleggen hoe je je verhuizing kunt aanpakken en indien gewenst kunnen wij de begeleiding hierin ook voor onze rekening nemen. Zo nemen wij je aan de hand tijdens het hele proces.