Wist je dat ……..?

Vandaag een wist je dat nieuwsfeit over verhuizen. In dit geval wil ik graag vertellen hoe Het Witte Huis in Washington verhuisd wordt. Dat is namelijk nogal een operatie en ook een leuke wist je dat!

Op de dag van de inauguratie van een nieuwe president, mag er pas verhuisd worden op het moment dat de huidige president samen met de nieuwe president, na een gezamenlijke kop koffie, het Witte Huis verlaten om naar de inauguratie te gaan. Dat is om 10.30 uur lokale tijd. Men wil de zittende president niet het gevoel geven ‘het huis uitgezet’ te worden.

De externe verhuizers staan al klaar, zodat ze direct na 10.30 uur (16.30 uur) aan de slag kunnen. Zij mogen echter niet het Witte Huis in (om veiligheids redenen). Het personeel sjouwt alle spullen naar de deur en de externe verhuizers doen de rest. Als alle spullen eruit zijn, volgen gelijk de spullen van de aankomend president naar binnen. De externe verhuizers tot de deur en de vaste stafleden van het Witte Huis richten de kamers verder in. Schilders, loodgieters, timmerlieden en elektriciens verrichten kleine reparaties. Alleen het keukenpersoneel hoeft geen verhuiswerk te verrichten. Zij zorgen voor het eten!

Het woongedeelte van het Witte Huis telt zestien slaapkamers, die opnieuw moeten worden ingericht en aangepast aan de wensen van de nieuwe president. Presidenten kunnen eigen meubels meenemen, en hebben ook de keuze uit een magazijn van eerder gebruikt meubilair.

De inrichting van het Oval Office, de belangrijkste ruimte in het Witte Huis, is erg belangrijk. Deze wordt zodanig ingericht dat het een afspiegeling is van de prestige van de president. De nieuwe president heeft hiertoe de keuze uit een vaste selectie van meubilair, tapijten, schilderijen en andere decoraties.

Rond 14.30 uur (5 uur later lokale tijd) begint de inaugurele parade en zal de transisit in het Witte Huis zo goed als klaar moeten zijn. Om 15.30 uur (6 uur later lokale tijd) moet alles klaar zijn om de nieuwe president en zijn familie te verwelkomen in het Witte Huis. Alles staat klaar, zelfs de koelkast is gevuld met spullen die de nieuwe president lekker vindt! Welcome to the White House!

Heb je ook een wist je dat met verhuizen als onderwerp? Laat het ons weten, dan schrijven we er wat over!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *