Verhuizen vroeger en nu

Verhuizen doen mensen al sinds mensenheugenis, dat zal ook niet veranderen. Er zijn altijd wel mensen die van baan veranderen en daardoor willen/moeten verhuizen of je wilt naar een grotere woning verhuizen. Het zal altijd gebeuren.

Maar hoe gebeurde dat dan vroeger en wat is er nu anders dan vroeger bij het verhuizen?

Vroeger:

Zo’n 100 jaar geleden had men nog geen verhuiswagens. Toen verhuisde men met een bodedienst (paard en wagen) of ging men zelf de spullen overbrengen met de handkar.

Vroeger had men ook nog geen kartonnen verhuisdozen. Men gebruikte heel vroeger ook originele theekisten om hun spullen in te verhuizen. Op de bodem legde men dan houtkrullen (verende, beschermende laag) en daarbovenop de spullen die verhuisd moesten worden

Ook met zware dingen tillen had men nog niet de hulpmiddelen die wij tegenwoordig hebben. Een oude loodsbaas uit de verhuisbusiness vertelde mooie verhalen van piano’s die hij nog zelf moest tillen met een aantal verhuizers. Alles werd in die tijd nog gesjouwd met de hand.

Tegenwoordig:

Tegenwoordig hoef je niet alles te tillen. Er zijn zoveel hulpmiddelen. Zelfs voor een piano is er een speciaal karretje om deze te kunnen verhuizen zonder veel getil. Er zijn zelfs speciale bedrijven die alleen maar piano’s verhuizen.

Ook de theekisten zijn verdwenen in de verhuisbranche. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten dozen en verpakkingsmaterialen te vinden. Voor het meubilair gebruikt men vaak ‘hondjes’ zoals de karretjes (heel simpel gezegd: plank met 4 wieltjes) om deze uit huis te krijgen en in de verhuiswagen.

Zo zie je maar weer, dat ook binnen de verhuiswereld de ontwikkelingen een vlucht hebben genomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *