Verhuizen van specifieke items

Er zijn een aantal items in een inboedel die bij een verhuizing speciale aandacht nodig hebben. Het gaat hierbij voornamelijk om apparaten. Een aantal van deze apparaten en hun vervoer willen wij in dit artikel even de aandacht geven.

Een van de apparaten die de nodige aandacht behoeft tijdens de verhuizing en dus het vervoer ervan is de Koelkast. In de koelkast zitten een aantal vloeistoffen (o.a. koelvloeistof en olie voor de compressor) die zorgen dat de koelkast optimaal kan functioneren. Een koelkast dien je daarom rechtop te vervoeren! Bij het tillen van de koelkast kun je deze zonodig wel even kantelen, maar tijdens het vervoer dient deze dus rechtop te blijven. Als je de koelkast liggend vervoert, riskeer je dat deze blijvende schade zal oplopen.

Tevens is het verstandig om, indien je een koel/vriescombinatie hebt, de koelkast de dag voor de verhuizing al uit te zetten. Zo heeft het vriesgedeelte de tijd op te ontdooien (leg wel handdoeken neer of een teiltje, zodat je vloer niet nat wordt). Ook is het verstandig om met aansluiten in de nieuwe woning te wachten. Niet direct weer aansluiten dus. Op die manier geef je de vloeistoffen in de koelkast de tijd om weer tot rust te komen. Liefst 24 uur wachten met aansluiten.

Een ander apparaat dat de nodige aandacht behoeft tijdens het transport is de wasmachine. De wasmachine zit aan de waterleiding vast en natuurlijk ook aan de elektriciteit. De dag voor de verhuizing is het verstandig om de wasmachine vast af te koppelen van stroom en water. Laat de slang goed uitlekken en laat het water ook uit de machine lopen door het klepje van het filter te openen (LET OP: houd hier een bak onder of bij!) en het water eruit te laten lopen. Tijdens het verhuizen van de wasmachine is het aan te raden om de trommel vast te zetten. Wasmachines worden altijd geleverd met beveiligingsbeugels of pinnen om de trommel vast te zetten. Als je deze vastzet, kun je zonder schade aan de machine (tenzij je deze laat vallen ?) probleemloos verhuizen. Op de nieuwe plek natuurlijk niet vergeten de trommel weer los te maken!!! Heb je de beugels en/of pinnen niet meer? Geen punt, je kunt de wasmachine van boven ook openschroeven en dan handdoeken of kussens in de open ruimte rond de trommel stoppen, zodat deze niet (veel) kan schudden tijdens het transport.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Stuur ons een berichtje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *