Verhuizen en veiligheid

Als je zelf gaat verhuizen is er veel om over na te denken en is er ook een hoop te plannen. Één van die zaken waar je aan moet denken, maar waar bijna niemand over nadenkt is: veiligheid.

Hoezo? Ik pak mijn spullen in dozen, vrienden en familie helpen mij met het laden van het meubilair in de auto en in het nieuwe huis pakken we alles weer uit en zetten we de meubels op hun nieuwe plek.

Dat is ook zo, maar ….. als je meubilair verhuist, kan het zomaar zijn dat je een meubelstuk uit je handen laat glijden boven op je teen. En dan? Dan kan het zomaar zijn dat je je teen breekt (of erger). Hoe lost een verhuizer dat op? Een verhuizer heeft schoenen met stalen neuzen. Nu snappen wij ook wel dat niet iedereen schoenen met stalen neuzen heeft thuis. Zorg er dus voor dat je in ieder geval goede, stevige schoenen draagt en niet je slippertjes of stoffen sneakers.

Het kan ook zomaar zijn dat je een meubelstuk pakt, waar scherpe randen aan zitten of er steekt ergens een spijker of nietje uit. Draag je geen handschoenen, dan kun je je handen lelijk verwonden. Een verhuizer draagt daarom vaak handschoenen. Natuurlijk snappen wij dat je wellicht maar één keer verhuist, dus waarom dan speciaal daarvoor handschoenen aanschaffen? Er zijn speciale handschoenen met rubber bij de vingers. Deze kun je na de verhuizing bijvoorbeeld ook nog gebruiken bij het tuinieren of klussen, dus ze komen zeker naderhand ook nog wel van pas.

Het is ook wel handig als je ervaring hebt met tillen. Op die manier weet je precies waar je je handen moet houden, zodat deze niet klem komen te zitten tussen de muur en het meubelstuk of tussen de deur.

Nog een paar tips:

  • Zorg dat je looppad vrij is, zodat indien je achteruit loopt je niet kunt struikelen;
  • Zorg dat de trap leeg is, zodat je niet over dingen kunt uitglijden of vallen;
  • Zorg dat de platte delen van meubels schuin tegen een muur worden gezet, zodat deze niet snel kunnen omvallen en dus breken of beschadigen;
  • Dozen die je ingepakt hebt, opstapelen aan de zijkant van de kamer tegen de muur en met de sticker naar voren, zodat je kunt zien wat er in zit. Zo kun je (mocht je nog even iets moeten pakken) dit makkelijker vinden.
  • Zorg dat een binnendeur die open moet blijven vastgezet wordt aan de onderkant met een deurstopper of een stuk karton, zodat deze niet kan dicht waaien indien het tocht.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *