(Verhuis)auto

Ga je verhuizen en wil je het zelf doen? Dat kan natuurlijk, maar heb je er wel over nagedacht hoe je je spullen vervoert? Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden.

  1. Een boedelbak. Deze is wellicht handig als je het niet ziet zitten om in een busje of kleine vrachtauto te rijden. Bedenk wel: in een Boedelbak passen niet heel veel spullen. Er zullen redelijk wat dozen in kunnen, maar meubilair is vaak wat problematischer. Je moet dan ook vaker heen en weer rijden. Deze optie is dan ook beter voor kortere afstanden.
  2. Een bestelbus. Hierin zijn ook weer verschillende maten te huren: van 3 tot 10 m3. Met een bestelbus kun je meer meubilair in één keer meenemen. Zo hoef je ook minder vaak heen en weer te rijden.
  3. Een kleine vrachtwagen. Deze zijn max 18m3. Uit een eengezinswoning met gezin met 2 kinderen met normale inboedel heb je ongeveer 30m3 spullen te verhuizen. Dus met deze kleine vrachtauto kun je in 2x over zijn.

Hoe zorg je nu dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte in de bestelbus of kleine vrachtauto?

De meeste verhuizers zetten eerst de vierkante meubels (zoals kasten, koelkasten, tafels, ladenkasten, etc.) op de grond. Daarna kun je de stoelen en banken op die meubelen stapelen (als het recht is). Daarbovenop (indien ruimte beschikbaar) de ‘open’ dozen (met bijv. planten of incourante dingen erin). De dichte dozen kun je ook op de grond stapelen. Let daarbij wel op dat de zwaardere dozen onderop gaan en de lichtere dozen daarbovenop. Vul de rest van de ruimte op met zakken, kussens, etc.. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte in de auto.

Bij een boedelbak kun je er voor kiezen eerst de dozen of de meubels te verhuizen. De verhuisdozen kun je makkelijk stapelen in de boedelbak, waarbij je weer oplet om de zwaardere dozen op de bodem te zetten en de lichtere dozen daar bovenop

Heb je vragen of wil je meer weten? Verhuisplaza kan je hierbij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *