Help! De bank past niet door de deur!

Vast heel herkenbaar als je al eens of vaker verhuisd bent! Je hebt een mooie nieuwe bank gekocht en deze wordt geleverd en dan kom je er achter dat deze niet door de deur naar binnen kan! Wat ook voorkomt is dat mensen meubels hebben aangeschaft en daarna zijn verbouwen en als ze dan moeten verhuizen, past ineens de bank of ander meubel niet meer door de deur! Help! Paniek! Wat nu?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor dit probleem:

  1. Wellicht heb je de bank niet goed opgetild. Veel mensen pakken met zijn tweeën een bank op ieder aan een kant en willen op die manier de deur doorlopen. Fout! Negen van de tien keer past dat niet! Oplossing? Je kunt de bank kantelen. Op die manier is de bank vaak al smaller en past het wel door de deur. Of je kunt je bank door de deur tillen zoals wij op het filmpje dat van de week gepost is laten zien. De manier van het filmpje werkt ook vaak bij grotere tafels!
  2. Lukt het ook niet als je de bank op zijn kant de deur probeert door te krijgen? Dan kun je kijken of er een raam groot genoeg is om de bank door naar buiten de krijgen of wellicht heb je openslaande deuren of een schuifpui. Dan kan de bank hierdoor naar buiten getild.
  3. Bovenstaande oplossingen lukken soms niet. Zeker als je in Amsterdam (of andere grote stad) woont, waar de huizen veelal splitlevel zijn of er zijn hele steile smalle trappen, waarover de bank dan niet getild kan worden. Daar zou de oplossing kunnen zijn om de bank via een raam naar buiten te krijgen en daarbij een verhuislift te gebruiken (indien je van hogere etage naar beneden moet).
  4. Zit het raam dicht of kun je het raam niet ver genoeg opendoen, dan is er soms nog de mogelijkheid om het gehele raam te verwijderen en dan de bank erdoor te verhuizen.

Dit zijn wat mogelijkheden voor een bank en eventueel stoelen en tafels. Maar …. Heb je nu een kast die niet door de deur kan? Of andere grote meubelstukken? De oplossing daarvoor is meestal om die meubelstukken te demonteren (uit elkaar te halen) en op de nieuwe plek weer te monteren.

Het komt ook voor dat mensen nieuwe meubels kopen en er bij de levering daarvan pas achter komen dat deze niet naar binnen/boven kunnen. Dan is het dus kijken of oplossing 2, 3 of 4 van hierboven mogelijk is. Zo niet, dan heb je pech en zou het dus zomaar kunnen zijn dat je je nieuwe meubels moet retourneren. Hierbij de tip van de dag: METEN IS WETEN!!!

Heb je nog meer oplossingen? Of heb je een vraag? Laat het ons hieronder weten!